Sinds juli vorig jaar moeten winkeliers het mogelijk maken dat klanten elektronisch kunnen betalen. De vraag was of ze ook nog altijd cash moeten aanvaarden. Sommige winkels maakten klanten duidelijk dat ze enkel nog elektronisch konden betalen, wat op verzet stuitte. Bij de FOD Economie kwamen daar klachten over binnen.

Een wetsontwerp schept nu duidelijkheid, schrijven de kranten van het Mediahuis: er ligt een wetsontwerp  van Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) klaar dat winkeliers verplicht om cash te blijven aanvaarden. Het ontwerp heeft de meerderheid binnen de federale regering. Bedoeling is mensen te beschermen die minder vertrouwd zijn met elektronisch betalen.

Winkeliers die weigeren cash te aanvaarden, riskeren sancties. Die komen er wel pas na verschillende waarschuwingen. De verplichting zal ook gelden voor festivals en in ziekenhuizen. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal de verplichting niet gehandhaafd worden.

Zelfstandigenorganisatie Unizo is ontevreden over de verplichting, omdat ondernemers volgens haar zelf moeten kunnen kiezen of ze cash aanvaarden. De organisatie wil het wetsontwerp desnoods juridisch aanvechten.
Nieuws
joyn retail lessen.png
2022 shopping review de 3 grootste retail lessen van het afgelopen jaar Lees meer
image 30 08 22 a 08 40.png
Een webshop aanmaken hoe en hoe snel kan dat Lees meer
Winkeliers moeten cash aanvaarden Lees meer
Opmerkelijk minder faillissementen in de retail Lees meer
Geox nieuw op franchisebe Lees meer
Ondernemerschap in de bristol franchise benjamins fascinerende baan Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?