Te duur

Het beroep van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe heeft de uitbreidingsplannen van Woluwe Shopping Center de das omgedaan. Het zal nog jaren duren voor er een beslissing komt en de investeringskosten zijn al opgelopen van tachtig miljoen naar bijna honderd miljoen euro, zegt CEO Jan van Garderen van Eurocommercial aan LEcho. Dat geld kan de groep beter elders gebruiken.

Eurocommercial heeft aan de lokale en regionale autoriteiten laten weten dat de expansieplannen zijn “opgeschort”. Het Brusselse winkelcentrum moest er 8.000 m² aan extra winkeloppervlak bij krijgen, met nog 71 appartementen en een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen.

Paradepaardje

Toch geeft de vastgoedgroep Woluwe niet op: in de eerste negen maanden van het jaar stegen de verkopen met 11,5% ten opzichte van vorig jaar en met 10,9% tegenover 2019. Van Galderen is ook trots op de leegstand van slechts 1,9%. Eurocommercial noemt het winkelcentrum, dat het in 2018 kocht, één van de vijf paradepaardjes van de groep, naast winkelcentra in Firenze, Milaan (twee) en Parijs.

De eigenaar zal nu enkele miljoenen investeren in verduurzaming en wil samen met de bestaande huurders meer passage creëren. In 2024 wisselen C&A en Zara van plaats in het winkelcentrum, maar staan ook enkele nieuwe openingen op de planning.
Nieuws
Aveve: Groeien met passie en expertise Lees meer
Vanden Borre Kitchen opent in La Louvière Lees meer
O'Tacos is op zoek naar gemotiveerde ondernemers in Vlaanderen Lees meer
“Het internationale karakter van Snap Fitness zit in de genen van het bedrijf”, Theo en Han van Snap Fitness Benelux Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?