Nood aan vernieuwing

Op donderdag 31 oktober is het zover. Dan opent Spar Colruyt Group in Zammel opnieuw de deuren. De winkel op de Grote Steenweg werd gedurende 3 weken in een volledig nieuw jasje gestoken. Hoog tijd, volgens zelfstandige ondernemers Silke Nuyts en Tim Peeters. “De winkel was erg verouderd en vernieuwing was aan de orde”, legt Silke uit. “Een jaar lang hebben we goed geluisterd naar de wensen en noden van onze klanten. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.”

Met een vernieuwde gevel en inkom langs buiten en een volledige andere inrichting binnen, zet Spar Zammel in op nog meer winkelgemak.

Bekende gezichten

Het team van Spar Zammel bestaat uit 4 medewerkers uit de streek. Allemaal staan ze te popelen om aan dit nieuwe hoofdstuk van hun Spar-verhaal te beginnen. Aan het roer staan Silke Nuyts (35) en Tim Peeters (43). Misschien geen onbekenden in de buurt, want het duo werkt al vele jaren samen in Spar Tongerlo, waar Tim bovendien zelfstandig ondernemer van is.

“Na 13 jaar in Tongerlo begon het bij mij ook te kriebelen om zelf ondernemer te worden”, legt Silke uit. “Ik ben zelf mama en weet als geen ander wat een gezin verwacht van hun buurtsupermarkt.”

Lekker eten

“We merkten dat het nieuwe concept van Spar aansloeg in de winkel in Tongerlo. We hebben er dus het volle vertrouwen in dat dit in Zammel ook het geval zal zijn”, vertelt Tim. En dat concept legt de focus op lekker én vers. Producten van de verstoog worden geproduceerd in Spar Tongerlo en naar Zammel gebracht, verpakt in beschermende atmosfeer waardoor ze langer vers blijven zonder smaak te verliezen.

Klanten kunnen in Spar Zammel genieten van ter plekke gerezen brood en pistolets van hun nieuwe bakkerij. “Verder willen we nóg meer inzetten op vers. Dat doen we door onder andere belegde broodjes aan te bieden.”

Ook lokale producten mogen zeker niet ontbreken in het assortiment. Zo vinden klanten in Spar Zammel bijvoorbeeld ambachtelijke producten van hoeveboerderij De Melkweg en roomijs van Van Doninck.

Duurzaamheid voorop

Een belangrijk aspect van Spar Colruyt Group is duurzaamheid. Een aspect waar ze bij Spar Zammel ook verder op willen inzetten. “We staan open voor duurzame beslissingen. Onder andere hebben we nieuwe, duurzame koelingen geplaatst”, legt Silke uit. “En door onze ledverlichting wordt de winkel ook een pak zuiniger verlicht.”

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?