Snel gedepanneerd

“Onlangs vroeg in de ochtend, bij het openen van de winkel, startte ons kassasysteem niet op. Maar gelukkig kunnen we op elk moment onze adviseur bellen. Hij heeft ons meteen gedepanneerd, vanop afstand.” Dat was een hele opluchting voor Micheline Claude en Stephanie Gouverneur, uitbaatsters van de Spar Compact in Nassogne. Ze zijn enthousiast over de ondersteuning die ze als ondernemers krijgen van Retail Partners Colruyt Group:  “Er is een goede opvolging, ze staan echt altijd voor ons klaar om snel te antwoorden als we een vraag stellen.”

Dankzij de ondersteuning van hun centrale kunnen Micheline en Stephanie (moeder en dochter) alle aandacht wijden aan hun klanten, ondersteund door vier vaste medewerkers en drie studenten. “We waken erover dat de winkel altijd proper is en dat de rayons er hypercorrect bij liggen. We luisteren goed naar onze klanten om hun behoeften te kennen.” Dat cliënteel is een mix van lokale bewoners en toeristen – zeker tijdens vakantieperiodes en weekends. Er zijn immers veel vakantieverblijven en campings in deze mooie regio in het hart van de provincie Luxemburg.

Ruimer cliënteel

Al zowat 25 jaar is deze Spar Compact een vaste waarde in Nassogne: het is immers de enige buurtwinkel in het dorp. Er is wel concurrentie in omliggende gemeenten, zoals Rochefort of Marche-en-Famenne. De zaken gaan goed, zeker sinds de verhuis naar een groter pand in 2021. Ook bij dat ambitieuze project was de technische en commerciële ondersteuning door Retail Partners Colruyt Group een meerwaarde.

De ondernemers namen toen een gloednieuw gebouw in gebruik, met een winkeloppervlakte van 450 m², meer dan dubbel zo groot als de oude vestiging. “Voordien hadden we een heel kleine winkel, puur voor depannage-aankopen. In onze grotere zaak hebben we een veel breder assortiment, en daardoor komen de klanten hier nu ook echt hun boodschappen doen. We hebben daardoor ook een ruimer cliënteel aangetrokken.”

Regionale producten

Deze buurtwinkel is ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar Compact-winkels, met veel ruimte voor verse producten zoals groenten en fruit, traiteurproducten en zelfs bloemen. Spar Compact Nassogne legt daarnaast ook eigen accenten, met aandacht voor kleinere, lokale producenten. Je vindt hier bijvoorbeeld artisanale honing uit de streek, of regionale kazen en charcuterie. Die vrijheid heb je als ondernemer bij Spar.

Retail Partners Colruyt Group staat garant voor competitieve prijzen en aantrekkelijke promoties. De winkel gebruikt uiteraard ook de Xtra-kaart, het getrouwheidsprogramma van Colruyt Group. “Dat werkt goed, maar je moet klanten aan de kassa wel telkens opnieuw vragen om hun kaart te tonen.” Over aanbiedingen en nieuwigheden in het assortiment communiceren Micheline Claude en Stephanie Gouverneur meer en meer via Facebook met hun klanten: “Dat werkt beter dan de klassieke folder, merken we aan de reacties van onze klanten. De papieren folder ligt nog wel in de winkel, maar we sturen hem niet meer rond. We letten op de kosten.”

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?