Het verhaal van een succesvolle franchise: Ilse Schols

Een nieuwe uitdaging

Ilse Schols, 44 jaar, afgestudeerd in geschiedenis en met 16 jaar douane-ervaring, besloot in augustus 2020 een Valentino winkel te openen in Kapellen, vlakbij Antwerpen. Ze kende de Valentino pralines al van een winkel in haar streek in Limburg en was altijd onder de indruk van hun kwaliteit. Dat bracht haar ertoe de sprong te wagen en een franchise te openen.

Het franchiseconcept van Valentino 

Ilse koos voor Valentino omdat ze vertrouwen had in het product. Ze vond een pand in Kapellen en liet het inrichten volgens het prachtige Valentino concept. Als franchisenemer koopt Ilse alle chocoladeproducten van Valentino, van pralines tot seizoensspecialiteiten zoals paaseieren en sinterklaasfiguurtjes. Ze vult het assortiment ook aan met koekjes, thee, hartige snacks, bubbels en lokale streekproducten. Klanten hebben een ruime keuze, van praline doosjes tot samengestelde pakjes.

Verscheidenheid en klantgerichtheid 

Ilse's winkel is open van 9.30 tot 18.00 uur. Haar dagen bestaan voornamelijk uit het bedienen van klanten, het verpakken van bulkproducten, het beheren van de voorraad en het vernieuwen van de etalages. De afwisseling van taken maakt het werk spannend en stimulerend. “Het is heel afwisselend en dat is leuk!” zegt Ilse.

Ondersteuning en samenwerking

Valentino biedt veel ondersteuning bij het opzetten van een nieuwe winkel. Ilse heeft andere winkels kunnen bezoeken en waardevol advies gekregen over het runnen van een chocoladewinkel. Valentino is altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en geeft gedetailleerde handleidingen en seizoensgebonden verkoopstrategieën

Zelfs na de opening blijft Valentino's ondersteuning sterk. Valentino werkt met vaste leveranciers voor inrichting en decoratie, maar laat franchisenemers vrij om hun eigen keuzes te maken. Valentino zorgt voor het inpakpapier, de dozen en de seizoensdecoratie, zodat de winkels er uniform en feestelijk uitzien.

Daarnaast houden de franchisenemers regelmatig contact. Ze wisselen ideeën en advies uit en ondersteunen elkaar tijdens drukke periodes. Valentino organiseert jaarlijkse bijeenkomsten waar nieuwe producten worden gepresenteerd en franchisenemers ervaringen kunnen uitwisselen. Dit creëert een gevoel van onderlinge samenwerking binnen de franchise.

Wat maakt Valentino uniek?

“Valentino onderscheidt zich door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de vrijheid die het franchisenemers biedt,” legt Ilse uit. “Valentino levert de chocoladeproducten en seizoensdecoraties, maar wij, als franchisenemers, hebben de vrijheid om onze winkel aan te vullen met extra producten naar eigen smaak. Dit geeft elke winkel een persoonlijk tintje en maakt het mogelijk om in te spelen op lokale voorkeuren.”

Advies aan kandidaat franchisenemers

Ilse moedigt iedereen aan om de stap naar een Valentino franchise te zetten: “Ik heb een carrière switch gedaan en een sprong in het diepe. De eerste jaren zijn natuurlijk moeilijker, maar het opbouwen van een vast klantenbestand is een lonende ervaring.” Ze benadrukt het belang van de goede ondersteuning, maar verzekert dat de beloningen de moeite waard zijn. “Mijn winkel draait goed, mijn werk is boeiend en mijn klanten zijn tevreden. Belgen blijken nog altijd grote chocolade-eters te zijn, dus dat is wel fijn. En mensen komen ook echt terug naar de winkel omdat ze tevreden zijn.”

Valentino biedt een unieke kans om deel uit te maken van een gepassioneerde chocoladefamilie, met een bewezen concept en de vrijheid om je eigen creatieve invulling te geven aan je winkel. Durf de sprong te wagen en ontdek hoe boeiend en voldoenend het runnen van een Valentino franchise kan zijn!

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?