Met de overname van Locatus wil Green Street zijn groei voortzetten en zijn pan-Europese productaanbod uitbreiden, aldus het Amerikaanse bedrijf in een dinsdag gepubliceerd persbericht.

“De diepgaande retaildekking in de Benelux (van Locatus) versnelt onze toewijding aan de ontwikkeling van data en analytics op vastgoedniveau en is een aanvulling op de overname van Local Data Company in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar,” zei CEO Jeff Stuek Jr.. “We zijn verheugd dat we deze mogelijkheden kunnen integreren om onze klanten te voorzien van de beste en meest uitgebreide retailanalyses in de regio.”

Green Street profileert zich als de toonaangevende leverancier van onderzoek, informatie, gegevens, analyses en adviesdiensten op het gebied van commercieel vastgoed in de Verenigde Staten en Europa. Het Nederlandse Locatus is een van de Europese marktleiders op het gebied van onafhankelijke gegevens over de retailsector. Het bedrijf werd meer dan 20 jaar geleden in Nederland opgericht en heeft sindsdien een schat aan gegevens verzameld over winkels in de Benelux en andere grote Europese steden, waaronder verzorgingsgebied, bezoekersaantallen, enz. 

“Locatus is verheugd over de samenwerking met Green Street. We zien een groot potentieel voor het uitbreiden van onze retail database naar andere Europese landen", zegt Gerard Zandbergen, CEO van Locatus.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?