Noë Bruno, bestuurde persoonlijk de bulldozer tijdens de sloop van het oude Bruno tankstation in Pelt. “Dit was een nieuwe ervaring voor mij,” grapte Noë Bruno. “Het nieuwe pompeneiland is klaar en nu kunnen we beginnen met de bouw van ons grootste en modernste Bruno Service Station. We blijven geloven in de toekomst van het tankstation mede door de komst van de groene diesel HVO 100.”

Het toekomstige Bruno Service Station in Pelt, met een oppervlakte van 400 m², wordt een voorbeeld van innovatie en duurzaamheid in Limburg.  Het station zal 10 pompen hebben voor diesel, benzine, LPG, AdBlue en de milieuvriendelijke HVO 100-diesel. Alle pompen zijn uitgerust met dubbele leidingen, zodat ze eenvoudig omgebouwd kunnen worden tot laadpalen voor elektrische voertuigen, waarmee we inspelen op de groeiende vraag naar elektrische mobiliteit.

“Een belangrijke mijlpaal worden de voorzieningen voor de toekomstge openbare laadpalen voor elektrische vrachtwagens en bussen in Noord- Limburg”. Zegt Noë Bruno  “Zoals eerder aangekondigd, zullen al de Bruno Service Stations tegen eind 2025 voorzien worden van laadpalen. In Pelt komen vier dubbele laadpalen voor elektrische auto’s: twee reguliere van 22 kWh en twee snelladers van 200 kWh. We gaan ook al voorzieningen aanleggen om op termijn superkrachtige opladers te plaatsen voor E-Trucks en elektrische bussen. We zijn kaar voor de toekomst.

Group Bruno heeft ook het aansluitend 9ha grote aspergeveld gekocht. Hier wil men in samenwerking met de gemeente Pelt een grote parking bouwen voor truckers maar ook zonnepanelen installeren met een capaciteit van 6 Megawatt, om de eigen stroom op te wekken zodat Bruno Pelt een energieneutraal station wordt.

De nieuwe self-carwash zal werken met gerecycled regenwater, opgeslagen in waterputten met een totale capaciteit van 30.000 liter, voldoende om de vier carwashes autonoom te laten functioneren. Duurzaamheid staat centraal in dit project.

Er wordt veel aandacht besteed aan het recycleren van het afval tijdens de verbouwingen. Dat probeert men maximaal te sorteren en er zelfs nog wat aan te verdienen. Het gaat hier toch om een totale investering van €5.000.000. Na de realisatie begin september kunnen in Pelt tussen de 20 en 25 extra medewerkers aan de slag. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via ikzoekwerk@groupbruno.be

Tijdens de verbouwingen kan men blijven komen tanken aan het nieuwe pompeneiland en aankopen doen in de tijdelijke nood shop in een Warsco container. Tegen begin september zou de gloednieuwe Bruno Foodcorner Pelt open moeten gaan. 

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?