Break-even in 2025

In tandem met de Fransman Philippe Guilpain zal Florival de integratie begeleiden van de 85 voormalige Mestdagh-supermarkten die intussen allemaal het Intermarché-uithangbord dragen. De 36-jarige uitbater van de Intermarché-winkels in ’s Gravenbrakel en Sint-Jans-Molenbeek haalde een diploma handelsingenieur aan de Solvay Brussels School en is sinds 2016 aan de slag bij de Musketiers.

De uitdaging is niet min: op het moment van de overname was Mestdagh met zijn 86 winkels en 125.000 m² goed voor een omzet van 731 miljoen euro, wat neerkomt op een gemiddelde omzet van 5.800 euro/m², schrijft LSA. Dat is veeleer een mager resultaat vergeleken met de meer dan 10.500 euro/m² die de Belgische Intermarché-winkels realiseren. Bovendien boekte Mestdagh in 2023 een verlies van 89 miljoen euro. Dit jaar verwacht men nog een verlies van 30 miljoen euro, om in 2025 break-even te draaien. Topman Thierry Cotillard van Les Mousquetaires heeft er vertrouwen in: wanneer de winkels volledig gerenoveerd zijn, verdubbelen ze hun omzet, zegt hij.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?