Een gesprek met Pierre-Yves Leonard

“Ik ben 4 jaar geleden bij het team gekomen, aanvankelijk als technisch commercieel vertegenwoordiger die onze verschillende oplossingen in heel Wallonië verkocht, vooral in Luik, Luxemburg, Namen en het Groothertogdom Luxemburg.

Als directeur en oprichter heeft de heer Rocher altijd de ambitie gehad om zijn activiteiten verder te ontwikkelen. Het lag dus voor de hand dat deze ontwikkeling via franchising zou verlopen. Het is een enorm voordeel om te kunnen rekenen op de lokale kennis van ondernemers in hun regio.”

Wat zijn uw plannen voor Vlaanderen?

Met ons moederbedrijf gevestigd in Luik, is A-Csys al 10 jaar goed ingeburgerd in Wallonië. Dankzij onze centrale ligging kunnen we het grootste deel van Wallonië bedienen met onze installatieteams. Sinds januari 2024 is onze eerste franchisenemer actief in Noord-Frankrijk. We willen ons nu in Vlaanderen vestigen zodat onze aanwezigheid zich nationaal kan uitstrekken.

Toetreden tot het A-Csys netwerk betekent?

De voorkeurspartner worden voor preventie en industriële veiligheid in de breedste zin van het woord. We zijn actief in allerlei sectoren: voedselverwerking, logistiek, farmaceutica en gemeentelijke faciliteiten. Als franchisenemer bied je een compleet assortiment oplossingen aan, waaronder stootbeveiliging, valbeveiliging, bewegwijzering en vloermarkering (binnen, buiten en specifiek voor koude zones met ultrasnelle pick-up). Deze oplossingen worden erkend om hun hoge toegevoegde waarde en kwaliteit, bewezen door terugkerende klanten en grote accounts. Ons doel is om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van onze klanten, hen een compleet dienstenpakket aan te bieden en hun vertrouwde partner voor de lange termijn te worden.

Wat is het profiel van een franchisenemer?

Er bestaat niet één profiel. Een salesmanager, een technisch manager, een logistiek manager, een teammanager... Iedereen die de barrière van het ondernemerschap wil doorbreken, zich wil ontwikkelen en nieuwsgierig is. De klanten zijn gevarieerd, net als de dagen. Je moet je daaraan aanpassen en flexibel zijn met de verschillende taken die je moet uitvoeren. Met een gemotiveerd profiel kunnen we een goede werkrelatie ontwikkelen.

Nog een voordeel?

Naast alle voordelen van franchising kunnen we de veerkracht van het A-csys concept (multi-sector, multi-oplossing, kwaliteit/prestatie) benadrukken. Of het nu gaat om de verschillende Covid-golven, prijsstijgingen voor grondstoffen, wereldwijde economische invloeden (oorlog, inflatie, enz.), we hebben de afgelopen 10 jaar een groei met dubbele cijfers weten te realiseren.

Tot slot

Wil je een project lanceren met de steun van een solide netwerk en nieuwe bedrijfssectoren ontdekken? Met A-Csys maak je van je dagen een lonend avontuur en grijp je een unieke kans.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?