De weg naar Snap Fitness

Lieve, een Belgische Snap Fitness-franchisenemer, deelt haar inspirerende verhaal: “Ik heb 14 jaar in de banksector gewerkt en toen ben ik met krachttraining begonnen. Mijn interesse in fitness groeide en ik wilde meer weten over de oefeningen en spieren. Ik begon avondlessen te volgen en kwalificeerde me uiteindelijk als personal trainer.”

“Het idee om een fitnesscentrum te openen sloeg al snel aan, maar de hoge investeringskosten waren een struikelblok. Ik kwam in contact met Snap Fitness en ging met hen in gesprek. Het concept leek me prettiger en minder streng dan andere franchiseopties, wat voor mij de doorslag gaf.

Wat is Snap Fitness?

Snap Fitness biedt een 24/7 fitnessconcept dat zich richt op kleine centra, meestal niet groter dan 1.000 vierkante meter, met een gemiddelde van 550 vierkante meter per locatie. Dit creëert een familiale sfeer waar leden elkaar bij naam kennen en zich thuis voelen. “De centra zijn altijd schoon, de toestellen zijn van topkwaliteit, de gewichten enzovoort zijn opgeruimd en de leden voelen zich niet bekeken”, legt Lieve uit. “De kleine omvang en de persoonlijke benadering trekken een ander soort klanten aan, vooral vrouwen, die zich hier op hun gemak voelen.

Waarom kiezen voor Snap Fitness?

Onze franchisenemer koos specifiek voor Snap Fitness omdat het meer vrijheid bood bij de inrichting van haar centrum: “Snap Fitness werkt minder strikt. Er is ruimte voor eigen ideeën en ik werd vanaf de eerste gesprekken serieuzer genomen.”

Snap Fitness biedt haar franchisenemers ook veel ondersteuning. Voor de opening helpen ze met het invullen van financiële formulieren, het uitvoeren van marktonderzoek en het ontwikkelen van marketingstrategieën. Ook na de opening is er doorlopende ondersteuning voorzien.

Een uniek concept

Wat onderscheidt Snap Fitness van andere fitnesscentra? “Het is de familiaire sfeer, het feit dat ik zelfstandig ondernemer ben en de lichte, open ruimtes”, legt Lieve uit. “Leden hoeven nooit naar gewichten te zoeken en we organiseren regelmatig promoties en evenementen om de betrokkenheid te vergroten. Het is de kwaliteit die telt.”

Advies voor kandidaat-franchisenemers

Lieve adviseert kandidaat-franchisenemers om andere Snap Fitness-filialen te bezoeken om een indruk te krijgen van de uitstraling”. Communicatie is essentieel, zowel met de franchisegever als met andere franchisenemers. Er is een sterk gevoel van onderlinge samenwerking en steun, wat helpt bij het oplossen van problemen en het delen van ideeën.

Snap Fitness biedt een aantrekkelijk franchiseconcept voor mensen die een passie voor fitness willen combineren met een gezonde zakelijke mogelijkheid. Met de steun van het hoofdkantoor en een toegewijde gemeenschap van franchisenemers biedt Snap Fitness de tools en het netwerk om te slagen.

Overweeg je een franchise in de fitnesssector te beginnen, neem dan contact op met Snap Fitness en ontdek wat er voor jou mogelijk is. Bezoek een van hun locaties, proef de sfeer en ontdek waarom zoveel ondernemers voor Snap Fitness kiezen.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?