Vijf kandidaten?

Chaussea wil 62 winkels van Bristol overnemen, bevestigde CEO Elise Vanaudenhove van Euro Shoe Group aan Het Belang van Limburg. Om welke winkels het gaat, is niet bekend. Voor de Franse keten zou het alleszins een grote stap zijn op de Belgische markt: ze heeft hier momenteel een twintigtal vestigingen.

Aanvankelijk was er sprake van twee kandidaten voor 72 winkels van Bristol, maar uiteindelijk daagden er toch meer op, zo blijkt. Volgens informatie die RetailDetail verzamelde zouden vijf retailers interesse tonen. Onder hen vier schoenwinkelketens: naast Chaussea zouden Torfs, vanHaren en Mano elk één of enkele winkels willen inlijven. Een opmerkelijke kandidaat is naar verluidt ook de Duitse non-food discounter TEDi, die grote ambities heeft in België. De keten, die tot nu toe zes winkels kon openen in Vlaanderen, zou enkele Waalse winkelpunten op het oog hebben. Mogelijk worden alles samen 74 winkels gered. Zeker is het allemaal nog niet: de ondernemingsrechtbank zou zich uitspreken op 6 september.

Scapino slaat slag in Nederland

In Nederland werd geen overnemer gevonden voor de schoenketen: daar gaan pandeigenaars dus zelf op zoek naar een nieuwe invulling voor de failliete winkels. Eén retailer die gebruik maakt van het wegvallen van zijn concurrent om door te groeien, is Scapino. De keten neemt al minstens vier voormalige Bristol-panden over: in Apeldoorn, Breda, Tilburg en Zaandam.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?