Wat zijn de uitbreidingsdoelen voor België en Nederland?

Han: De groei die wij voor ogen hebben, is een uitbreiding van minstens 3 tot 5 clubs per jaar. Dit geldt voor zowel Nederland als België.

Waarom is de internationale expansie zo belangrijk voor Snap Fitness?

Theo: Het internationale karakter van Snap Fitness zit in de genen van het bedrijf. Op dit moment zijn we actief in 22 landen. Dit biedt voordelen zoals het vergelijken van benchmarks en kengetallen met andere landen, schaalvoordelen bij aankopen en meer ondersteuning. Door aangesloten te zijn bij een wereldwijd actieve organisatie, profiteren we gezamenlijk van deze voordelen.

Wat is het gewenste profiel van een franchisenemer voor Nederland of België?

Han: Er is niet één specifiek type franchisenemer aan te wijzen. We hebben twee soorten franchisenemers: de investeerder-ondernemer die op de achtergrond blijft en kijkt naar het rendement op zijn investering, en de franchisenemer die dagelijks actief is in de club en van zijn passie zijn werk maakt. Hoewel er natuurlijk culturele verschillen zijn, verschillen de Belgische en Nederlandse franchisenemers nauwelijks.

Hoe is de dynamiek in het netwerk van de franchisenemers binnen Snap Fitness?

Theo: Elke franchiseorganisatie valt of staat met het delen van informatie. Dit moet niet alleen vanuit het hoofdkantoor naar de franchisenemers komen, maar ook andersom. Wij faciliteren dit op een aantal vaste momenten per jaar; zes keer per jaar hebben wij overleg met alle clubmanagers of franchisenemers. Iedereen deelt zijn successen en mislukkingen, zodat we van elkaar kunnen leren. Franchisenemers hebben dagelijks contact met elkaar en helpen elkaar met hun specialismen. Op internationale schaal hebben wij wekelijks contact met het hoofdkantoor via Zoom calls, en één of twee keer per jaar ontmoeten we elkaar in het buitenland of komt het hoofdkantoor naar de Benelux.

Hoe omschrijven jullie de cultuur binnen Snap Fitness Benelux en wat maakt deze uniek?

Han: Snap Fitness staat wereldwijd voor een partnerschap tussen franchisegever en franchisenemers, waarbij we hetzelfde doel nastreven: het succesvol runnen van een fitnessclub. We zijn geen strenge franchiseorganisatie waar alles top-down wordt opgelegd. We kijken naar het type ondernemer, het DNA van de club en werken vervolgens met de franchisenemer samen om het maximale resultaat uit de club te halen. Eigen initiatief om de lokale markt te bewerken is daarbij essentieel.

Wat wint een franchisenemer door zich aan te sluiten bij Snap Fitness?

Theo: Franchisenemers, vooral degenen die zelf in de club staan, worden ontzorgd. Ze kunnen zich richten op de onderdelen van het ondernemen waar ze plezier in hebben en worden ondersteund bij de zaken waar ze minder goed in zijn. Wij ontzorgen hen vanaf de start van het traject, zoals het vinden van een locatie, het verkrijgen van vergunningen, financiering en afspraken met leveranciers. De schaalvoordelen leveren kortingen op en we bieden ondersteuning bij operationele, juridische, verzekerings- en calamiteitenzaken. Hierdoor kan de franchisenemer zich concentreren op de begeleiding van de leden.

Welke ondersteuning biedt Snap Fitness?

Han: De ondersteuning gaat van A tot Z. Dit begint bij het zoeken van locaties, onderhandelen met verhuurders, helpen met vergunningen, zoeken van personeel en het opstellen van arbeidscontracten. Ook de gezamenlijke aankoop van fitnessapparatuur en aanverwante producten wordt ondersteund. Onze schaalvoordelen zorgen ervoor dat zaken beter geregeld zijn dan wanneer je alleen zou opereren.

Wat maakt Snap Fitness tot een goede investering?

Theo: Als je je aansluit bij een franchiseorganisatie, weet je dat je geholpen wordt op veel vlakken, wat je tijd en ruimte geeft. Bij Snap Fitness stap je als ondernemer in een goed geoliede machine, waardoor je kunt doen waar je goed in bent. Je bouwt een mooie club op en behaalt goede resultaten. Je verdient een goed inkomen en behoudt vrije tijd, omdat je door de ondersteuning niet 60 tot 70 uur per week in je club hoeft te staan om succesvol te zijn. Dankzij het partnerschap met Snap Fitness kun je met minder tijd een mooie club runnen.

Quotes:

  • “Het internationale karakter van Snap Fitness zit in de genen van het bedrijf.”
  • “Er is ruimte voor eigen invulling en ondernemerskwaliteiten.”
  • “Bij Snap Fitness stap je als ondernemer in een goed geoliede machine, waardoor je kunt doen waar je goed in bent.”
We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?