Nieuw concept biedt alles onder één dak: dagelijkse boodschappen én verse en lokale maaltijden van topkwaliteit uit eigen versateliers

Vandaag opent supermarktketen Jumbo haar allereerste Jumbo Foodmarkt van België aan de Vliegtuiglaan in Gent. De gloednieuwe Jumbo Foodmarkt biedt klanten een volledig nieuwe foodbeleving. Dit onder meer dankzij uitgebreide versateliers met producten uit Gent en omstreken, om ter plekke van te genieten in het gezellige Foodcafé, of om mee te nemen. Met deze nieuwe winkel biedt Jumbo haar klanten een buitengewoon groot assortiment aan verse kwalitatieve producten én een goede service tegen de altijd lage prijzen van Jumbo. 

Uitgebreid aanbod versbereide producten uit eigen atelier

Een zichtbaar fiere filiaalmanager Nico Dewaele opende de deuren van de nieuwe Jumbo Foodmarkt, in het bijzijn van Peter Isaac, directeur Jumbo België, Ton van Veen, CEO Jumbo Supermarkten, familie Van Eerd en vergezeld door voormalig Jumbo-Visma wielrenner Nathan Van Hooydonck en Sofie Bracke, Gentse Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven. Nico Dewaele vertelt: “We hebben lang toegewerkt naar deze feestelijke opening. We zijn dan ook ontzettend blij met het prachtige eindresultaat. Het is fantastisch om op deze openingsdag zoveel klanten te zien die enthousiast zijn over onze winkel. Inclusief het Foodcafé én een proefkeuken waar we diverse activiteiten zullen organiseren, biedt onze nieuwe winkel zo’n 3000 m2 aan foodbeleving. Dat is te vergelijken met een half voetbalveld en is daarmee onze grootste Jumbo winkel in België.”

De Jumbo Foodmarkt in Gent valt extra op door diverse versateliers, waar elke dag verse maaltijden worden bereid door specialisten. De gerechten zijn ontwikkeld in het eigen Foodcollege van Jumbo. Denk hierbij aan vers bereide pizza’s, soepen en quiches, een breed assortiment grillspecialiteiten, waaronder kip aan 't spit, pulled pork of spare ribs, maar ook verschillende gegrilde groenten. Daarnaast vinden klanten er bereide broodjes, wraps en salades en verse sushi en traiteurgerechten. Uniek is dat er zoveel mogelijk gekookt wordt met lokale producten uit Gent en omgeving.

Aandacht voor vers en lokaal

In totaal heeft de nieuwe Jumbo Foodmarkt meer dan 2500 lokale artikelen uit Gent en omstreken beschikbaar. Alles draait er om lekkere en verse producten uit de regio, om ter plekke van te genieten of thuis zelf verder te bereiden. Met verspakketten inspireert Jumbo haar klanten bijvoorbeeld om op een voordelige en makkelijke manier bekende en minder bekende gerechten zelf te bereiden, die vaak ook nog eens verantwoord zijn. Maar ook om thuis gasten te verrassen, zoals met garnalen- en kaaskroketten van ’t Werfje of charcuterie en rundvleesproducten uit de ateliers van beenhouwerij De Laet & Van Haver. Daarnaast kunnen klanten op de uitgebreide visafdeling terecht voor verse vis van dichtbij of genieten van een banketbakkersassortiment met typisch Belgische lekkernijen, als eclairs, taarten en Gentse neuzen van Larmuseau.

Foodcafé

Klanten kunnen kiezen voor ‘make it, take it, eat it’: enkel de ingrediënten te kopen om een recept thuis zelf te maken, een product kant en klaar mee te nemen voor thuis of onderweg; óf het product te nuttigen in het Foodcafé in de winkel. Maar liefst 60 gasten kunnen in het Foodcafé genieten van de producten uit de winkel en tegelijkertijd bijpraten, studeren, vergaderen of werken.

Blijven groeien in België

Peter Isaac, directeur Jumbo België, geeft aan dat de supermarktketen met de nieuwe winkel wil blijven verrassen: “We blijven nieuwe winkels in Vlaanderen openen en zijn ontzettend fier op deze opening van de eerste Jumbo Foodmarkt van België. Met ons grootste assortiment in België en versspecialisten die iedere dag voor de klanten klaar staan, bieden we in deze winkel alles onder één dak. En dat tegen de altijd lage prijzen die klanten van Jumbo gewend zijn. We luisteren naar klantwensen en willen hun verwachtingen ook in deze winkel steeds overtreffen. Hierbij spelen onze collega’s een onmisbare rol. Met de 7 Zekerheden en hun enthousiasme en inzet, kunnen we onze beloftes waarmaken. Dankzij onze én-én-én-formule veroveren we steeds meer harten van Belgische klanten. We kijken ernaar uit om iedereen in de omgeving van Gent te verrassen met deze bijzondere winkel.” 

Jumbo Foodmarkt

De eerste Jumbo Foodmarkt met diverse wereldkeukens waar iedere dag de lekkere gerechten vers bereid worden én met een Foodcafé, werd in 2013 geopend in Breda in Nederland. Inmiddels heeft Jumbo 10 Foodmarkten verdeeld over Nederland en opent Jumbo vandaag de eerste in België. 

Klanten zijn welkom in de Jumbo Foodmarkt aan de Vliegtuiglaan in Gent van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00, ook op feestdagen.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?