U was al zelfstandige, waarom hebt u dan toch nog gekozen om er een franchise bij te openen?
Ik ben in 2002 eigenlijk bij mijn ouders begonnen, zij deden in elektro en keukens en dat interesseerde me wel. Zon vier jaar geleden hebben mijn vrouw Reinhilde en ik de winkel dan overgenomen. Maar ik wou eigenlijk heel graag iets opzetten dat echt van mezelf was en MHK, het overkoepelend bedrijf van REDDY Keukens, had al eens gepolst of ik geen zin had om een franchise te openen en na een tijd dacht ik Waarom niet? en zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan.U zat al in de sector, hebt u dan toch nog kunnen genieten van extra ondersteuning vanuit REDDY Keukens?
Ja, al vanaf het begin eigenlijk. We hadden verschillende panden op het oog die ons wel geschikt leken en daarin was er eentje die er voor mij echt uitsprong. REDDY Keukens is dan gaan onderhandelen en vanaf dan zijn we eigenlijk de plannen gaan opstellen samen, ze ondersteunen ook financieel. Ze zorgen er namelijk mee voor dat je een startbudget hebt en doorheen de bestellingen betaal je dat dan deels terug.Op zich is dat een hele verademing natuurlijk om zon merk achter je te hebben. Ik kan de twee winkels eigenlijk perfect vergelijken en ik merk wel dat ik veel minder zorgen aan mijn hoofd heb als het gaat over mijn franchisefiliaal. Facturen en aankopen gaan bijvoorbeeld langs hen, als er problemen zijn dan komen die ook bij hen terecht en daardoor kan ik mij volledig focussen op het winkelgedeelte zeg maar; het verkopen en plaatsen van de keukens.
Ziet u het als voordeel dat u al veel kennis meehad voor u aan dit avontuur begon?
Toch wel. Ik heb bijvoorbeeld gekozen om met eigen mensen te werken voor de plaatsing van de keukens en niet met externe firmas. Ook omdat ik weet dat als ik niet genoeg werk heb voor hen via REDDY Keukens dat ik ze ook voor ons zelfstandig bedrijf kan inzetten. Maar dat zie ik als een enorm voordeel, als er een probleem is dan kunnen wij dat veel sneller oplossen, anders moet je wachten tot die firma nog eens moment een ploeg kan sturen. Dat maakt onze dienst-na-verkoop veel sterker.Daarnaast focussen wij ook voornamelijk op de streek. Wij proberen veel lokaal te werken en reclame te maken via het plaatselijk krantje, wij sponsoren ook zoveel mogelijk lokaal. Daarin zijn we vanuit REDDY Keukens vrij en dat pak ik wel met twee handen aan, elk filiaal is namelijk anders.
U raadt het dan wel aan om als franchisenemer aan het werk te gaan?
Ik doe beiden graag, maar je hebt als franchisenemer wel voordelen die je als zelfstandige niet hebt. Voor mij is dat dan voornamelijk die ondersteuning die heel wat zorgen wegneemt en dat is wel een voordeel.
Nieuws
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak
Lees meer
Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept
Lees meer