Bij het opstarten van uw Franchise zaak komt nu éénmaal heel wat bij kijken. Bijna elke tak van het organisatorische luik is een specialisatie op zich en kan maar beter vanaf dag 1 juist staan. Bij veel van deze zaken kost het “laattijdig in orde zetten” onnodige stress en geld.

Om de kandidaat franchisenemers en franchisegevers hierbij te helpen, stelt Franchise.be een aantal absolute experten in hun specifiek domein van ondernemerschap ter beschikking, waar u gratis een uw vraag aan kan stellen. Deze experten kennen en begrijpen ook het specifieke “Franchise” aspect bovenop uw ondernemerschap en dat is uiteraard van onschatbare waarde.

Franchise overeenkomst en pre-contractuele informatie

Een franchise overeenkomst en het pre-contractueel informatie document is nu éénmaal noodzakelijk, zodoende de franchisegever en franchisenemer de spelregels van het succesvolle en bewezen concept vastleggen en kennen. Dit komt trouwens ten goede aan alle franchisenemers in uw netwerk ter bescherming van het Franchise concept. Een Franchise contract is nu eenmaal vrij uitgebreid en vol juridische termen, die niet altijd helemaal duidelijk zijn, als niet jurist.

Het is van “cruciaal” belang dat alle partijen deze franchise overeenkomst juist interpreteren en vooral de gevolgen juist inschatten. Hierbij kan een advocaat, met specialisatie in Franchising, u de juiste impact op praktisch, financieel niveau en risico voor u correct inschatten en in mensentaal communiceren. Eenmaal ondertekend hangen beide partijen vast aan een reeks langdurige afspraken die niet meer veranderd kunnen worden, mits beide partijen onderling akkoord zouden gaan met een aanpassing (wat in de praktijk niet evident blijkt te zijn).

Ook het respecteren van de pre-contractuele wetgeving en praktische regelgeving daaromtrent zijn van even groot belang. Recent is er door het Hof van Cassatie een arrest geweest tegen een Franchisegever, die de wet van de pre-contractuele informatie niet heeft gerespecteerd, met als gevolg de nietig verklaring van de franchise overeenkomst en een boete aan de franchisenemer van vele 100 duizenden Euros.

Stel uw vraag aan de geselecteerde Juridische experten : Monard Law, Philippe & Partners

Oprichting, boekhouding en fiscaliteit van uw zelfstandige onderneming

Bij een franchisenemer wordt in vele gevallen geopteerd voor het oprichten van een rechtspersoon. Meestal wordt de zelfstandige franchise activiteit, onder de vorm van een Besloten Vennootschap (Bv), ondergebracht, maar er zijn nog tal van andere opties. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, maar is vooral afhankelijk van iedereen zijn persoonlijke financiële en gezinssituatie en dient ten allen tijde met een expert af te toetsen.

Daarenboven moet een accuraat financieel franchise proof plan worden opgemaakt alsook de statuten ingediend bij de oprichting van de rechtspersoon.  Ook tal van andere modaliteiten dienen bij de oprichting in orde gebracht worden zoals het aanvragen van een ondernemingsnummer, registratie bij het BTW kantoor, etc.

Eenmaal uw zaak operationeel is heeft u dan de verplichting om te voldoen aan de nodige boekhoudkundige transacties en op termijn fiscaal interessante handelingen, aangezien we, zoals iedere Belg, zo weinig mogelijk belastingen wensen te betalen.

Het is eveneens zaaks om continue de financiële gezondheid van uw zaak te kunnen monitoren qua inkomsten en uitgaven. Onze geselecteerde partner specialiseert zich op deze domeinen in franchising en adviseert met kennis van franchising.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert : Vandelanotte

Personeelszaken

Het aanwerven van medewerkers en de administratie hiervan omvat zowel een opstart proces als continue bijsturingen. Een juist en geoptimaliseerd HR (personeel) beleid is een specialisatie op zich met tal van regels. Het is sterk aan te raden u voor de opstart correct te laten adviseren.

Hiervoor selecteerde Franchise.be een partner met vaktechnische knowhow en jarenlange ervaring die garant staat voor de juiste tools en operationele ondersteuning voor een succesvol personeelsbeleid.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert : Sodalis

Verzekeringen

Als ondernemer weet u perfect hoe u uw klanten moet bedienen en uw bedrijf moet leiden. Maar heeft u evenveel aandacht voor uw bedrijfsverzekeringen? De risicos die het runnen van een zaak met zich meebrengt, dienen goed ingeschat en afgedekt te worden. Hiervoor heeft u specifieke beschermingen nodig, die afhankelijk zijn van concept tot concept. Knowhow en uitstekende relatie met verzekeringsmaatschappijen moeten u een verzekeringspakket garanderen op maat van uw franchise.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert met regionale specialisten : Van Breda Risk & Benefits

Kredieten en bankzaken voor zelfstandige Franchisenemers

Vooraleer een zaak op te starten, dient er in eerste instantie geïnvesteerd te worden in tal van zaken. Pas daarna kunnen we de eerste inkomsten binnen halen. Hiervoor zijn tal van kredieten beschikbaar, die u helpen bij het betalen van deze investeringen. Ook tijdens het runnen van uw zaak kan het zijn dat u beroep dient te doen op gespecialiseerde financiering.

Eveneens moet iedere onderneming beschikken over een bankrekening(en) en betaal mogelijkheden. Daarbij zijn professionele oplossingen en middelen die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften belangrijk, gratis en gespecialiseerd advies op maat, cashflow management, financieringen... Zo wordt er voor de beste oplossingen gezorgd om uw bedrijf in prima omstandigheden te laten groeien en bloeien.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert in professioneel bankieren : Beobank Pro

Loyaliteit voor uw klanten

Elke klant wordt graag gewaardeerd voor zijn loyaliteit en ziet daar graag iets voor in de plaats, bovenop uw dagelijkse kwaliteit en klanten service. In de huidige tijd kan u hier niet meer zonder en is een geautomatiseerd systeem onmisbaar geworden. Het geeft niet enkel rewards aan uw klanten, maar kan eveneens ingezet worden als marketing machine naar bestaande en nieuwe klanten.

Maak fans van uw klanten door een (h)echte band te creëren met een gebruiksvriendelijk loyaltyplatform. Uw klanten kunnen genieten van unieke voordelen en sparen bij elke aankoop voor leuke beloningen.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert in klanten loyaliteit : Joyn

De juiste elektronische betaalmiddelen voor uw zaak

Elke ondernemer wil een betaaloplossing (evenals een betalingsverwerkingsdienst) bieden aan hun klanten die aangepast is aan hun unieke behoeften. Elke week krijgt u wel een reclame binnen van een leverancier van elektronische betaalmiddelen. Het is moeilijk het bos door de bomen te zien.

Wie levert nu de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Franchise.be selecteerde een adviseur en makelaar binnen de betalingsmarkt om het niveau van dienstverlening en transparantie te bieden dat bedrijven nodig hebben voor het dagelijks beheer van hun betalingen.

Stel uw vraag onze geselecteerde expert in klanten loyaliteit : Smart4invest
Nieuws
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak Lees meer
vandelanotte schuld.png
Nieuwe regelgeving voor invorderen schuld van consument Lees meer
Heropening na renovatie van Comptoir de Mathilde in Brussel Lees meer
Opening van tweede Snap Fitness vestiging in Den Haag Lees meer
Word een succesvolle MULTI franchisenemer van Kingribs Lees meer
Reset Laser Institute : Franchise in de kijker Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?